I made a traditional Italian dessert, tiramisu. According to Wikipedia tiramisu means “pick me up” or “lift me up”. It’s a very cute name, eh:)?
イタリアの伝統的なデザート,ティラミスを作りました.ウィキペディアによるとティラミスは”私を元気づけて””私を励まして”という意味らしいです。可愛い名前ですよね?
I wanted to try to different variations so I used a martini glass for the coffee tiramisu and a small glass for the matcha tiramisu.
2パターンの盛りつけ方を載せたかったのでコーヒー味の物にはマティーニグラスを,抹茶味には少し小さめのグラスを使用しました。
【Ingredients】I made 2 coffee tiramisu and 2 matcha tiramisu コーヒーティラミス2こ+抹茶ティラミス2この分の材料
175ml heavy cream 生クリーム175ml
135g mascarpone cheese マスカルポーネチーズ135g
2 egg yolk 卵黄2こ
1.5 〜 3 tbsp sugar 砂糖大さじ1.5
1 tsp rum ラム酒小さじ1
1 tsp coffee extract コーヒーエッセンス小さじ1
1 tsp matcha powder 抹茶小さじ1
Strong coffee 濃いめにだしたコーヒー
2 tsp of matcha powder + 50ml water 抹茶小さじ2+水50ml
Lady fingers レイディーフィンガーズ
This time, I used coffee extract for the regular tiramisu. This one (pictured above) has a really nice coffee aroma and color. If you can’t find it, you can use espresso or vanilla extract.
今回、こちらのコーヒーエッセンスを使用しました。凄くいい感じのコーヒーの香りと色がつきます。わざわざティラミスを作るためだけに買うのもどうかと思うので、もしお持ちでない方はエスプレッソか又はバニラエッセンスで代用して頂いてもいいと思います。
Matcha is a type of green tea available in powder form. It can get lumpy so be sure to sift it before using. Matcha is a very good antioxidant :3♩
抹茶は粉末状のグリーンティーの一種で結構苦いです.商品によってはだまに成りやすかったりするので,事前に茶漉しなどで、こしておく事をオススメします。
Akemi: You are a very good cook! All of your dishes look very delicious.
Akemi, I love to eat tiramisu but have never made it, thanks for the video instructions, now I have no excuse, you made it look so easy and pretty.
I was looking to try to eat tiramisu when my husband and I went out to eat on Friday, but this Italian restaurant had a tiramisu pudding (like a bite size portion) and it wasn’t going to be able to be “to-go” friendly. This does not look too difficult to make.