Almond Milk

CCボタンで日本語字幕の設定をして頂けます。

Hi :) Here is my almond milk recipe!
I wish I had a high speed blender :( It’s way faster and easier to make.

【 Ingredients 】
1 cup raw almond
About 1000ml (1L) water (you can also use coconut water)
5 to 6 pitted dates (you can use any sweetness instead of dates such as sugar, maple syrup, honey, etc.)
A touch of vanilla beans or vanilla extract

【材料】
ローアーモンド(ローストされていないアーモンド) 1カップ
お水 1000ml位(お好みで調整して下さい。お水のかわりにココナッツウォーターを使用して頂いても結構です。)
種を取り除いたデイツ 5−6個(デイツに限らす、お好みの甘味料をご使用下さい。例えばお砂糖、メープルシロップ、蜂蜜等…また無糖がお好きな方はデイツなしで作って下さい。)
お好みでバニラビーンズ(又はバニラエッセンス) 少々

P1060263

Soak the almond in water. お水に浸したアーモンド達

P1060284

Pistachio Milk and Almond Milk

アーモンドに限らず、ピスタチオ、ヘーゼルナッツ等お好みのナッツでアレンジして頂けるレシピです。ホームメイドの醍醐味はやはり、自分に合う味にアレンジ出来る点だと思います。今回はシンプルなレシピですが、シナモンや コーヒー等を加えてもとても美味しいです。是非、ご自身のお口にあうアレンジを見つけて楽しんで下さい。

賞味期限は冷蔵庫保存で大体1週間、冷凍保存する場合は大体1ヶ月です。私は事前に冷凍保存すると分かっている場合は、あえて濃いめにアーモンドミルクを作り、製氷皿にいれてキューブ状に凍らせてから、ジップロックバック等に入れて保存しています。実際に飲む際には、冷凍したアーモンドミルクキューブとお水をブレンダーに入れて撹拌して頂いています。

One thought on “Almond Milk

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s