Mille-feuille Omelette Recipe

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Since I’ve moved to a new apartment, I’ve been a kind of a lazy cooker. But yesterday, spontaneously, I was motivated to create something special! Since I had a lot of eggs in the fridge, I decided to make mille-feuille omelette :)

新しいアパートに引っ越してからと言うもの、色々と忙しくて、ちゃんとお料理していませんでした。でも、今日は久しぶりに手抜きじゃないお料理を作ろう!と思い立ちミルフィーユオムレツを作ることにしました^^

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Ingredients (I ended up not using mushrooms.) 材料達。結局マッシュルームは使用しませんでした.w

I eyeballed everything so it’s more or less but here are the ingredients I used.
全部、目分量で作ったので、ちょっと適当ですが大体の材料です。

a)
2 eggs (たまご2こ)
1/3 rosred pepper (ローストしたパプリカ1/3個分)
2 Tbsp boiled broccoli (下湯でしたブロッコリー大さじ2)

b)
2 eggs (たまご2こ)
1 Tbsp green onion (青ネギ大さじ1)
3 Tbsp Cheese (チーズ大さじ3)
1 tsp thyme (タイム小さじ1)

c)
2 eggs (たまご2こ)
1 small tomato (小さめのトマト1個)
1/4 avocado (アボカド1/4個分)
1 tsp dried basil (I couldn’t get it fresh :( ) (ドライバジル小さじ1)

d)
2 eggs (たまご2こ)
2 Tbsp black olives (ブラックオリーブ大さじ2)
Black pepper to taste (黒胡椒少々)

e)
2 eggs (たまご2こ)
1/2 caramelized onion (飴色に炒めたタマネギ1/2個分)
1 Tbsp green onion (青ネギ大さじ1)

Salt to taste (お好みでお塩を加えて下さい)
Oil or butter for cooking the omelet (たまごを焼く際に必要な油)

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1)Make 5 different egg mixtures. You should mince the all ingredients to a very small size. It makes it easier to cook the eggs.

1)a)〜e)の5種類の卵液を別々に作ります。材料は全部なるべく小さく刻んで頂いた方が、卵を焼く際に破けにくいかと思います。お塩加減はお好みで調節してくだい。

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2)Make a thin egg crepe :) Pour the oil in the pan and cook the egg on medium-low heat. I used a small pan so I made 3 to 4 crepes from each egg mixture.

2)薄焼卵を作っていきます。フライパンに油をしいて、中火で焼きました。今回私は小さめのフラパンを使用したので、1つの卵液に対して3〜4枚づつくらい焼けました.

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3)Pile them up and cut to your favorite size :) Enjoy!

3)一枚づつ重ねてから、お好きなサイズに切って完成です^^

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Cha-da- :) ぐんまちゃん

Once they are piled up high, they looks so cute :)
When I was a kid, my grandmother taught me how to cook thin egg crepes. I feel like she said add a touch of  potato starch for the egg to prevent it from tearing but I wonder if I’m remembering correctly…

まぁ、単に色々な種類の薄焼卵を沢山焼いて重ねただけの料理です。昔、祖母が教えてくれた薄焼卵は、破けにくい様に卵液に片栗粉を少し加えていた様な、いなかった様な曖昧な記憶がありますがどうだったかな?

Akemi xox

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