Zabaione

Hi :) How are you ?   お久しぶりです!

I made Italian egg sauce, zabaione. It’s a quick, easy, light and delicious dessert. Even though this is an Italian dessert, it reminds me of Japan because I had it at my favorite Japanese restaurant in Tokyo :)

今日はザバイヨーネというイタリアの卵ソースのレシピを紹介したいと思います。元々はイタリアのデザートですが、私は以前帰国した際にこのデザートを日本食のレストランで食べたので、なんだか日本を思い出す食べ物の一つです^^  簡単に出来て、とっても美味しいので、是非試してみて下さい。

dessert2

I had it at Japanese restaurant, Ishikawa. They mix egg sauce with whipped heavy cream and top with white wine jelly.

dessert-2

They place the fruits in the bottom and top with the egg cream and then bake or torch like a cream brûlée.

If you would like to see English or Japanese subtitles, please click the CC button at the bottom :)

日本語又は英語の字幕は右下のCCボタンから設定して頂けます。

【Ingredients for one serving】
1 egg yolk
1.5Tbsp sugar
1.5Tbsp wine
—–
Orange zest and fruit of your choice.
(I used strawberry, blueberry, raspberry)

【材料】
卵黄 1こ
お砂糖 大さじ1.5位
ワイン 大さじ1.5位
オレンジゼスト、お好みの果物
今回は、苺、ラズベリー、ブルーベリーを使用しました。

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s