Five Ingredient Pasta – Cacio e Pepe – Cheese and Pepper Pasta 材料5つでパスタカチョエペペのレシピ

I made a super duper easy pasta, Cacio e Pepe (Cheese and Pepper Pasta). Once you boil the water, it takes less than 20 mins :)

すっごく簡単なカチョ•エ•ペペ(チーズと胡椒)というパスタのレシピです。  お湯さえ沸かしてしまえば20分もかからず完成すると思います。

)

【Ingredients for one serving】

  • a lot of pepper
  • 3 to 5 tbsp of pecorino romano cheese. (If you don’t have pecorino romano cheese, you can use parmesan cheese. It’s also delicious to mix both cheeses.)
  • 1 tbsp of olive oil (You can use butter instead)
  • one serving pasta
  • salt (for cooking pasta)
  1. Crush the pepper
  2. Grate 3 to 5 tbsp cheese
  3. Boil the pasta in a lot of water with salt
  4. In the frying pan, toast black peppers for 15 seconds on medium heat and add olive oil.
  5. Add a ladle of pasta water to the oil pan.
  6. Once pasta is cooked al dente, add them to the pan as well as the cheese.
  7. Toss them together and serve
  8. Enjoy :D

*If the sauce is too thick, add a touch of  pasta water. If the sauce is too thin, add more cheese :) I personally like heavy pepper with this pasta so I ended up adding black pepper on top after I finished taping the video. I wanted to keep the recipe simple with less ingreadients but you can add any herbs you like. My mom always added shiso(perolla) and  parsley to the pasta.

おそらく目分量で作って頂けると思いますが、大体の材料は以下の通りです。

【1人分の材料】

  • 黒胡椒 たっぷりが美味しいと思います
  • ペコリノロマーノチーズ 大さじ3から5位 (ペコリノロマーノチーズがお手元にない際はパルメザンチーズで代用して頂けます。ペコリノロマーノチーズとパルメザンチーズの両方をご使用して頂いても、大変美味しくお召し上がり頂けると思います。)
  • オリーブオイル 大さじ1 (バターでも大丈夫です。)
  • パスタ 1人前
  • お塩 (パスタを茹でる際に加える分です。)
  1. 胡椒を少し荒めに砕きます。
  2. チーズをすりおろして下さい。
  3. たっぷりのお湯に、お塩を加えてパスタをゆでます。
  4. 中火のフライパンで胡椒をさっと(15秒位)トーストしたら、オリーブオイルを加えます。
  5. 4にパスタの茹で汁をおたま一杯分くらい加えます。
  6. パスタがアルデンテに茹で上がったら、5に加えて下さい。更にチーズも加えて、よく混ぜます。
  7. お皿に盛りつけて、お好みでチーズ、胡椒をトッピングして下さい。
  8. いただきまーす^^

*もしパスタソースがかたい様でしたら、少しパスタのゆで汁を加えて下さい。逆に、ソースが薄すぎる際はチーズを加えて下さい。 こちらのお料理はパスタのゆで汁とチーズでクリーミーなソースに仕上げます。

今回は出来るだけ少しの材料で調理したかったので、ベーシックなレシピになっていると思います。 お好みで色々とハーブを加えても美味しいんじゃないかなぁと思います。私の母は何時もパスタに微塵切りにしたシソとパセリを入れていたなぁ。とか思い出しながら作っていました。

2 thoughts on “Five Ingredient Pasta – Cacio e Pepe – Cheese and Pepper Pasta 材料5つでパスタカチョエペペのレシピ

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s