カントリーマーム風クッキーのレシピ Chocolate Chip Cookies

I made a Chocolate Chip Cookies Recipe video :) It’s all in Japanese because these types of cookies are not common in Japan. Click cc button to see the English subtitle :)

カナダやアメリカでは定番のチョコレートチップクッキー(カントリーマームの様なクッキー)のレシピをご紹介します。トッピングを色々と変える事でアレンジがきいて楽しいと思います。

You need only five ingredients :9

  • 90g butter, softened
  • 1 egg
  • 140g brown sugar
  • 120g all-purpose flour
  • Semi-sweet chocolate chips, as much as you want

材料は5つだけです

  • 常温にもどしたバター 90g
  • 卵 1こ
  • ブラウンシュガー 140g
  • 小麦粉 120g
  • チョコレートチップス お好きなだけどうぞ♡

レシピも凄く簡単で、材料を順に加えていって、そのつど、まぜるだけです。

  1. 常温にもどしたバターにブラウンシュガーを加えてまぜます。
  2. そこに全卵を加えて更にまぜます。
  3. 小麦粉を加えてへら、又はスプーンでまぜます。
  4. チョコレートチップスを加え混ぜます。
  5. 生地をピンポン球サイズ位に丸めてください。この際に生地が柔らかすぎて扱いにくい場合は、冷蔵庫で30分から1時間ほど生地を休ませて頂くと、丸めやすくなるかと思います。
  6. 175度に余熱したオーブンで10分ほど、又はクッキーのはしがいい感じのブラウンカラーになるまで焼きます。
  7. オーブントレーの上で5分から10分ほど冷ましたら完成です:)

2 thoughts on “カントリーマーム風クッキーのレシピ Chocolate Chip Cookies

  1. You did not seem to make very many. I would have snacked on your plateful just while I was baking all the cookies. I usually make 24-36. They look so good!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s